انواع آلاینده های موجود در آب و تصفیه آن ها

ساخت وبلاگ

انواع آلاینده ها
اساساً ، آلاینده ها چهار نوع هستند که با آلودگی آب مرتبط هستند-

آلاینده های معدنی ،

آلاینده های آلی ،

آلاینده های بیولوژیکی ،

آلاینده های رادیولوژی.

آلاینده های معدنی
وجود آلاینده ها نیز می تواند با توجه به پارامترهای شیمیایی آن اندازه گیری شود. سختی آب آشامیدنی یک آلوده کننده طبیعی است که اساساً به وضعیت جغرافیایی آن بستگی دارد. این ماده در اثر مقادیر قابل توجهی از عناصر کلسیم یا منیزیم ایجاد می شود. سختی بسته به اینکه چه مولکولهایی با کلسیم یا منیزیم ترکیب می شوند ، به سختی کربنات یا غیر کربنات طبقه بندی می شوند. اگر آنها با یون های کربنات (CO -23) ترکیب شوند ، سختی آن به "سختی کربنات" گفته می شود. اگر با یونهای دیگر ترکیب شود ، سختی غیر کربنات است. به طور کلی ، سختی 300-400 میلی گرم در لیتر برای اهداف آشامیدنی مناسب است. قرار گرفتن در معرض طولانی مدت در آب حاوی نمک (TDS> 500 میلی گرم در لیتر) می تواند باعث سنگ کلیه و غیره شود.

به غیر از سختی کربنات / غیر کربنات ، چندین ماده معدنی (مثل فلوراید ، آرسنیک ، سرب ، مس ، کروم ، جیوه ، آنتیموان ، سیانید) وجود دارد که منابع آب را آلوده می کنند. آنها می توانند از منابع طبیعی ، فرآیندهای صنعتی و همچنین سیستم های لوله کشی به آب آشامیدنی وارد شوند (EPA US 2006؛ Nriagu 1988).

منابع فلوراید ممکن است زمین شناسی یا انسان شناسی باشد. آب و هواي مواد معدني حاوي فلورايد (فلوريت ، فلورسپار ، كريوليت ، فلورپاراتيت ، رالستونيت و ساير موارد) در پوسته زمين مي تواند منجر به بالاتر رفتن سطح فلورايد در آب هاي زيرزميني شود. بهره برداری بیش از حد از آب زیرزمینی باعث افزایش مشکل غلظت فلوراید در آب می شود. بعلاوه ، منابع آنتروپوژنیک فلوراید برخی محصولات دارویی خاص (برای درمان پرکاری تیروئید) ، داروها ، خمیر دندان ، حشره کشها ، ضد عفونی کننده ها ، مواد نگهدارنده ، کود فوق فسفات ، مکمل های ویتامین و غیره است. تأثیرات آنها به ویژه برای کودکان و افراد سالخورده مضر است. فلوراید باعث ایجاد فلوروز دندان و اسکلت می شود. این بیماری همچنین با بیماری آلزایمر و اشکال دیگر زوال عقل همراه است (Susheela 1999؛ Fawell et al. 2006؛ WHO 2008). فلوراید وارد مغز می شود و آلومینیوم را قادر می سازد از سد خونی- مغزی عبور کند ، و در نتیجه خطر بیشتری برای این بیماری ها ایجاد می کند (رام گوپال و قوش 1985). غلظت بیش از حد فلوراید (4.0 میلی گرم در لیتر توسط EPA) در آبهای زیرزمینی بیش از 20 کشور توسعه یافته و در حال توسعه از جمله هند گزارش شده است که 19 ایالت با مشکلات حاد فلوروز روبرو هستند (Eswar and Devaraj 2011). آرسنیک (MCL 0.01 میلی گرم در لیتر) (EPA US 2006) وارد منابع آب آشامیدنی از رسوبات طبیعی در زمین یا از روش های کشاورزی و صنعتی می شود (اسمیت و همکاران 2000). آلودگی آرسنیک بزرگترین مورد مسمومیت جمعی در جهان ، به ویژه در هند و بنگلادش است (Chatterjee و همکاران 1995 ، خان و همکاران 2003). آلودگی آرسنیک آب آشامیدنی باعث بیماری به نام آرسنیکوز می شود (چن و همکاران 1988). اثرات غیر سرطانی می تواند شامل ضخیم شدن و تغییر رنگ پوست ، درد معده ، تهوع ، استفراغ ، اسهال ، بی حسی در دست و پا ، فلج جزئی و کوری باشد. آرسنیک با سرطان پوست ، مثانه ، ریه ها ، کلیه ها ، معابر بینی ، کبد و پروستات مرتبط بوده است (یوشیدا و همکاران 2004). سمیت و دفع ترکیبات آرسنیک و متابولیت های آنها به حالت اکسیداسیون بستگی دارد. آرسنیت (به عنوان III) و آرسنات (به عنوان V)] و درجه متیلاسیون آرسنیک. دیده می شود که As (III) ده برابر بیشتر از As (V) سمی است (پنتیوس و همکاران 1994).

جیوه (MCL 0.002 میلی گرم در لیتر) (EPA US 2006) از آب رواناب کشاورزی و همچنین نشت از محل های دفن زباله و برخی کارخانه ها به آب آشامیدنی می رود. وجود جیوه در آب باعث اختلال در عملکرد مغز ، اختلالات عصبی و تأخیر در رشد در کودکان ، سقط جنین و اختلال در سیستم غدد درون ریز می شود (Clarkson 1992؛ Counter and Buchanan 2004). مس (MCL 1.3 میلی گرم در لیتر) (EPA US 2006) می تواند از طریق رسوبات طبیعی در سنگ و خاک وارد آب شود ، اما بیشتر در نتیجه خوردگی در لوله کشی خانگی صورت می گیرد. در کوتاه مدت ، قرار گرفتن در معرض پریشانی خفیف دستگاه گوارش ، اما قرار گرفتن در معرض طولانی مدت می تواند منجر به آسیب دائمی کبد یا کلیه شود (سمپل و همکاران 1960 ؛ مانوئل و همکاران 1998). کروم (MCL 0.1 میلی گرم در لیتر) (EPA US 2006) به طور طبیعی در زمین رخ می دهد و اغلب در آبکاری فلزات و صنایع چرم مورد استفاده قرار می گیرد. به طور کلی ، در اثر رواناب عملیات قدیمی معدن و دفع نامناسب زباله از این صنایع ، از رواناب خارج می شود. میزان بالای قرار گرفتن در معرض کروم باعث آسیب کبدی و کلیه ، درماتیت و مشکلات تنفسی می شود (ژانگ و همکاران 1997 ؛ ری (Arora) و Ray 2009). سرب (MCL 0.015 میلی گرم در لیتر) (EPA US 2006) یک مشکل در حال افزایش در شهرهایی است که سیستم های قدیمی آب دارند.

آبی سالم...
ما را در سایت آبی سالم دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : م.ر cleanwaterr بازدید : 203 تاريخ : پنجشنبه 30 مرداد 1399 ساعت: 5:02